Migrantide ahistatud Eurotunnel ehitab maapealse tunneliosa pikemaks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotunneli praegune Prantsusmaa-poolne suue. Siitmaalt on kavas ehitada kaetud tunneliosa edasi kuni Coquelles'i terminalini.
Eurotunneli praegune Prantsusmaa-poolne suue. Siitmaalt on kavas ehitada kaetud tunneliosa edasi kuni Coquelles'i terminalini. Foto: Chris Ison / PA Wire / PA Images

Pidevalt Suurbritanniasse pääseda üritavate migrantidega hädas olev Eurotunnel ehitab Prantsusmaal Calais' sadama juures oleva tunneliosa 600 meetrit pikemaks.

Eurotunnel investeerib tunneli pikendamisse 4,7 miljonit naela (6,1 miljonit eurot), kirjutab Times. Tunneli kaetud osa pikendatakse maapinnal praegusest suudmest Coquelles' terminalini, kus toimub veo- ja sõiduautode rongidele laadimine.

«Risk on, et sel suvel näeme migrantide suurt lainet Euroopas,» ütles ettevõtte tegevjuht Jacques Gounon ajalehele. «Ma ei taha tagantjärgi reageerida, nagu mullu juulis, vaid hinnata probleemi ulatust ja lisada turvameetmeid.»

La Manche'i väina aluse tunneli pikendustööd kestavad plaani kohaselt neli kuud.

Lisaks tunnelisse investeerimisele on Eurotunnel lisanud ka turvameetmeid. Ettevõte teatas samuti, et küsib Suurbritannia ja Prantsusmaa valitsuselt mullu suvel migrantide põhjustatud seisakute eest kompensatsiooni kokku 22 miljonit naela (28,5 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles