Kohus algatas AS Tere saneerimise (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere juht Oliver Kruuda.
Tere juht Oliver Kruuda. Foto: Jaanus Lensment

Harju maakohus algatas neljapäeval AS Tere avalduse alusel ettevõtte saneerimismenetluse.

Kohus tutvus kolmapäeval AS Tere saneerimisavaldusega ning otsustas neljapäeval alustada saneerimismenetlust, ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Vastavalt seadusele algatab kohus saneerimismenetluse, kui ettevõtja avaldus vastab nõuetele ning kui sellest selgub, et tulevikus on tõenäoline firma maksejõuetuse tekkimine, et ettevõte vajab saneerimist ning ettevõtte jätkusuutlik majandamine on pärast saneerimist tõenäoliselt võimalik.

Täna kirjutas Maaleht, et Tere omaniku Oliver Kruuda sõnul ei ole üks firma laenuandjatest nõus ettevõttele antud sündikaatlaenu pikendama.

Veebruari alguses kirjutas Postimees, et Tere on pankadele võlgu 36 miljonit ja riigile maksudena 800 000 eurot, mistõttu peab omanik Oliver Kruuda tööstuse lähimal ajal pankade survel maha müüma või lasevad võlausaldajad ettevõtte pankrotti.

Tere AS-is töötab enam kui 400 inimest. Toodetakse üle 150 toote. Tuntumad kaubamärgid on Tere, LaCrema, Hellus, Haps, Merevaik, LaFresca, Emma, Kohuke ja LaBudino. Tootmisüksused Viljandis ja Põlvas, tütarettevõtteks on Meieri Transport.

Äriregistri andmetel kuuluvad ettevõtte aktsiad Nordea Bank AB Eesti filiaalile. Ülemöödunud aastal teenis Tere AS 86,5 miljoni euro suuruse käibe juures 3,2 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles