EASi eelarve vähenes 9 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Nõukogu kinnitas eile Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) 2011. aasta koondeelarve kogumahus 201,5 miljonit eurot (3,15 miljardit krooni), mis on 9 protsenti väiksem kui 2010. aastal.


Järgmisel aastal suureneb aga väljamaksete maht elluviimise järgus projektidele. Suurima eelarvemahuga on elu- ja ettevõtluskeskkonna arendamise, ettevõtete tootearenduse ja tehnoloogiline võimekuse tõstmise valdkonnad.

Kõige mahukamateks tegevusvaldkondadeks 2011. aastal on atraktiivsema külastuskeskkonna arendamine ja ettevõtluskeskkonna parendamine 81,6 miljoni euroga, kohaliku elukeskkonna edendamine 33,8 miljoni euroga, ettevõtete tootearenduse ja tehnoloogilise võimekuse arendamine 21,8 miljoni euroga ning ettevõtete ekspordivõimekuse suurendamine ja rahvusvahelistumine mahus 17,1 miljonit eurot.

«Uute finantseerimisotsuste maht 2011. aastal langeb, ent enam on tööd elluviimisjärgus projektidega.  Uue aasta alguseks on EASil ca 2500 aktiivset projekti,» kommenteeris eelarvet EASi nõukogu esimees Mart Einasto.

«Pean oluliseks, et vaatamata jätkuvalt suurele töömahule halduskulud 2011. aastal mõnevõrra vähenevad,»  lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles