Eesti firma alustab lähiajal Tallinna-Helsingi liinil hõljukireise (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RDC Aqualines hõljuklennuk
RDC Aqualines hõljuklennuk Foto: RDC Aqualines

Eelmise aasta suvel asutatud Eesti transpordifirma Sea Wolf Express soetab Venemaa ettevõttelt RDC Aqualines kuni 15 hõljuklennukit, millest esimesega loodab tänavu septembrist alustada Tallinna-Helsingi vahel reisijate teenindamist.

«Esialgne prognoos on tõesti hakata sügisel pakkuma reisijateveo teenust Tallinna ja Helsingi vahel. Reis võtab aega umbes pool tundi ja üks hõljuk mahutab 12 reisijat,» ütles Sea Wolf Expressi juhatuse liige Tanel Jõeäär BNS-ile, lisades, et uus reisiteenus võib alata ka hiljem, kuna lepingupartneril on hõljuki ehitamiseks aega kaks aastat.

Jõeäär märkis, et praegu ongi leping RDC Aqualines'iga sõlmitud ühe 750 000-eurose hõljuki tarnimiseks, mille eest on 200 000 eurot ettemaksuna üle kantud. «Sellega hakkame Tallinna-Helsingi liinil testima reisijate huvi ja nõudlust. Kui aga teenus tööle hakkab, kavatseme seda liini teenindama tuua umbes viis hõljukit.»

Jõeääre sõnul ei ole tegemist siiski päris tavalise hõljukiga, kuna sellel puudub klassikaline õhupadi. «Õhupadi tekib meie hõljukitel õhuvooluga. See on nagu lennuk, millel on tiibu kärbitud ja mis õhku ei tõuse, vaid lendab vee kohal,» rääkis ta.

«Reis hakkab välja nägema selline, et inimene tuleb meie sadamasse, astub hõljukisse ja me viime ta umbes 30 minutiga Soome,» ütles Jõeäär ja lisas, et esialgu ei kavatse Sea Wolf Express reisijatele pardateenuseid pakkuda, kuna reisi kestvus on väga lühike.

Teenuse sihtrühm võiks Jõeääre hinnangul olla inimene, kellel pole aega laevaga Helsingisse sõita ja kes oleks nõus maksma veidi kõrgemat piletihinda kui laevaga sõites. «Muidugi on veel vara öelda, kui palju meie pilet maksma hakkab, aga kindlasti odavam kui lennupilet,» lisas ta.

Sea Wolf Expressil on lisaks Tallinna-Helsingi liini avamisele plaanis käivitada ka mitmeid teisi liine. «Eks me oleme oma peas ka väga palju muid marsruute vaadanud, aga neist on praegu veel veidi vara rääkida. Vaatame, kuidas Helsingiga minema hakkab,» märkis Jõeäär.

Peale hõljukitega reisijateveo teenuse on firma teine ärisuund hõljukite varuosade vahendamine ja müük Euroopa riikidele. «Hakkame olema RDC Aqualines'i uks Euroopasse,» ütles Jõeäär.

Praegusel hetkel on Sea Wolf Expressil eelisostuõigus veel 14 hõljuki ostmiseks, kuid kuna ja täpsemalt mis tingimustel need hõljukid soetatakse, on Jõeääre sõnul vara öelda.

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles