Valiti maksumaksja vaenlane, kuid tänavu sõpra ei leitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Stalnuhhin
Mihhail Stalnuhhin Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maksumaksja vaenlase tiitel anti endisele riigikogu liikmele Priit Toobalile ja praegusele riigikogu liikmele Mihhail Stalnuhhinile. Maksumaksja sõbra tiitel jäi välja andmata, kuid selle asemel anti välja kaks eriauhinda. 

Nemad sümboliseerivad kõige teravamalt kuluhüvitiste kuritarvitusi ja väärkasutusi, lastes hüvitada abikaasale ja pojale kasutamiseks antud auto liisingumaksed või tankides lühikese aja jooksul ebamõistlikult suure koguse autokütust. Selline käitumine solvab ausat maksumaksjat ning kahjustab riigikogu kui institutsiooni ja kogu Eesti riigi mainet, teatas maksumaksjate liit. 

Nad on jätkuvalt seisukohal, et autoliisingu maksete hüvitamine riigikogu liikme tööga seotud kuluna on ebaseaduslik ja tuleb lõpetada. Riigikogu liikmed peavad lähtuma samadest reeglitest, mille nad kehtestanud maksumaksjatele — isikliku sõiduauto kasutamise kulud hüvitatakse ainult sõidupäeviku alusel. Samuti tuleb luua selged reeglid ning määrata pädev asutus, kes kontrolliks esitatud taotluste õigsust ja vajadusel keelduks ebaõigetest väljamaksetest või nõuaks alusetult makstud raha tagasi.

Maksumaksja vaenlase tiitli nominentideks esitati veel Reformierakonna juhitav koalitsioon Eesti majandust kahjustavate läbimõtlematute maksutõusude eest, maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm ettevõtjatele suurt lisatööd ja kulusid tekitanud maksumuudatuse rakendamise ning kiirustades tehtud IT-lahenduste eest, samuti Tallinna Linnavalitsus parkimistasu tõstmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles