Aafrika piraadid ei huvitu enam naftalaevade ründamisest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria mereväeohvitser patrullimas Atlandi ookeanil.
Nigeeria mereväeohvitser patrullimas Atlandi ookeanil. Foto: SCANPIX

Nafta ülimadal hind on viimasel aastal vähendanud Lääne-Aafrikas Guinea lahes seda transportivate kaubalaevade vastu toimepandud piraadirünnakute arvu umbes kolmandiku võrra, kirjutab Bloomberg.

Guinea laht piirneb ka Nigeeriaga, mis on Aafrika suurim naftatootja ning OPECi liige. Tegu on võtmetähtsusega kaubamarsruudiga, mille kaudu varustatakse kohaliku naftaga Euroopat ja Põhja-Ameerikat.

Guinea lahe piirkond on kurikuulus piraatide ning salakaubavedajate poolest, kelle tegevus läheb Nigeeriale maksma sadu tuhandeid naftabarreleid päevas.

Naftahinna pikka aega kestnud madalseis on ulatanud abikäe kohalikele valitsustele ning vähendanud naftalaevade vastu suunatud rünnakute arvu.

Bloombergi hinnakul on aga vara veel rõõmustada - kohe kui nafta peaks jälle kallimaks muutuma, võib olukord jälle halvemuse poole pöörata. Äsja avalikustati uudis, mille järgi said Saudi Araabia, Venemaa, Venezuela ja Katar kokkuleppele praeguste tootmisvõimsuste külmutamises. Samas ei puuduta kokkulepe Iraani ning hetkeseisuga ei avaldanud uudis naftahinnale eriti suurt mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles