Tööandjate liidu volikogu sai ehitusettevõtjast esimehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kuuli.
Tiit Kuuli. Foto: Foto: Meeli Küttim

Täna valis Eesti tööandjate keskliidu üldkoosolek järgmiseks kolmeks aastaks liidu juhtorgani ehk volikogu, mille esimeheks valiti ehitusettevõtja Tiit Kuuli.

Kuuli sõnul on Eesti tööandjate keskliit mõjukaim ettevõtjaid esindav organisatsioon, mida iseloomustab keskendumine suurele pildile – Eesti majanduse konkurentsivõime parandamisele ja inimeste heaolu kasvatamisele.

«Eesti arengu aluseks ja Eesti inimese heaolu võtmeks on erasektori tööandjad, kes tasuvad tööjõu- jt maksudena üle 80 protsendi kogu riigi maksutulust,» ütles Kuuli. «Kui läheb hästi ettevõtetel, läheb hästi ka majandusel tervikuna ja just seetõttu tuleb iga poliitilise otsuse juures tõsiselt kaaluda selle mõju meie ettevõtete konkurentsivõimele. Teiseks pean kriitiliselt oluliseks, et avalikus diskussioonis räägitaks probleemidest avatult ja õigete terminitega, täna on see Eestis paraku tihti probleemiks. Tööandjad on silma paistnud ühiskonnas mitmete suurte debattide algatajana, nagu riigireform, haridussüsteemi reformimine või vajadus välistööjõu järele, ning seda kindlasti jätkame.»

Aastatel 2013-2016 Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu juhtinud ja ka uues volikogus liikmena jätkava Jüri Käo sõnul on Tiit Kuuli suurte kogemuste ja sotsiaalse närviga ettevõtja. «Volikogu tegi hea valiku ja Tiit toob keskliidu juhtimisse kindlasti värskeid mõtteid,“ ütles Käo. „Tänan eelmist volikogu koosseisu pühendumise ja tehtud suure töö eest.»

Eesti Tööandjate Keskliidu juhtorgan on üldkoosolekul kolmeks aastaks valitav laiapõhjaline volikogu, mis koosneb 15 erialaliidu ja 15 ettevõtte esindajatest. Volikogu koguneb kord kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles