USA andis loa Kuubale traktoritehas ehitada

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Kuubale rajatava traktoritehase omanikke Horace Clemmens poseerib traktori roolis mullu sügisel Havanna põllumajandusmessil.
Üks Kuubale rajatava traktoritehase omanikke Horace Clemmens poseerib traktori roolis mullu sügisel Havanna põllumajandusmessil. Foto: Enrique De La Osa / Reuters

Ameerika Ühendriikide võimud andsid kahele investorile loa rajada Kuubal traktorite koostetehas, mis on esimene USA investeering saareriiki pärast 1959. aasta revolutsiooni.

Horace Clemmonsi ja Saul Berenthali ettevõtte rajatav traktorite koostetehas alustab plaanide kohaselt tööd järgmise aasta alguses, vahendas Seattle Times. Ärimehed investeerivad tehase rajamisse 5-10 miljonit USA dollarit ning nende plaan on ajalehele öeldu kohaselt mitte lihtsalt Kuubas millegi müümine, vaid nimelt kohapeal tootmise üles seadmine, pakkudes kuubalastele tööd ja leiba.

Ettevõte plaanib hakata sissetoodud osadest koostama kuni 25 hobujõulise mootoriga traktoreid Kuuba erafarmereile. Lihtsalt hooldatavaid ja vastupidavaid traktoreid on kavas müüa tuhatkond aastas, hinnaga alla 10 000 dollari tükk.

Esimsel kolmel aastal veetakse traktorite detailid sisse USAst. Edaspidi on kavas mõningaid sõlmi ka saarel tootma hakata ning operatsioone laiendada, hakates tootma ka muid põllumajandusmasinaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles