Indias tasuta internetiga põrunud Facebook vahetab kohaliku juhi välja

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki piiratud internetiteenuse vastased protestid Indias
Facebooki piiratud internetiteenuse vastased protestid Indias Foto: SCANPIX

Facebooki India üksuse juht Kirthiga Reddy teatas vaid loetud päevad peale  sotsiaalvõrgustiku tasuta piiratud internetiteenuse Free Basics pakkumise riigis keelustamist oma tagasiastumisest, kirjutab Wall Street Journal.

Facebooki kõneisiku sõnul ei olnud Reddy seotud Free Basics projektiga ning tema tagasiastumine ei tulene India otsusest teenuse pakkumine riigis keelata.

«Ta oli juba pikka aega soovinud USAsse naasta, et teha koostööd peakorteri tiimidega,» ütles kõneisik. «Me oleme ülimalt uhked tema töö üle, mis aitas meil Indias müügitulemusi kasvatada.»

Facebookil on Indias 130 miljonit kasutajat ehk kasutajabaasi suuruselt on sotsiaalvõrgustiku jaoks tegu USA järel teise turuga.

Eelmise nädala esmaspäeval blokeerisid India võimud Facebooki tasuta, kuid piiratud võimalustega internetiteenuse Free Basics pakkumise, viidates internetineutraalsuse põhimõtete rikkumisele.

«Ükski teenusepakkuja ei tohi pakkuda andmesideteenuseid või kehtestada tariife pakutava sisu põhjal,» teatas kohalik telekomiamet Telecom Regulatory Authority of India.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles