Vene miljardär investeeris Uberisse 200 miljonit dollarit

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Fridman.
Mihhail Fridman. Foto: SCANPIX

Vene miljardär Mihhail Fridmani investeerimisfondi LetterOne investeeris kokkuleppeveofirmasse Uber Technologies 200 miljonit dollarit, vahendab Bloomberg.

«Meie eesmärgiks on investeerida uutesse, aga ennast tõestanud äridesse,» ütles fondi tegevjuht Aleksei Reznikov teadaandes. «Me ei soovi keskenduda mingile muule sektorile, vaid tehnoloogiale, sest nemad hüppavad ühest sektorist teise,» lisas ta.

LetterOne, mille omanikud on Fridman ja partnerid on investeerinud telekommunikatsioonisektori ettevõtetesse VimpelCom ja Turkcell Iletisim Hizmetleri. 2013. aastal teenis fond 13 miljardit dollarit naftakompanii TNK-BP müügist Venemaa valitsusele.

Detsembris hinnati Uberi väärtuseks 60 miljardit dollarit. Eelmisel aastal investeeris Uberisse Venemaa miljardär Alisher Usmanov, aga pole teada kui suure summa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles