Citycon müüs Arakale ühe kaubanduskeskuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljar Arakas
Viljar Arakas Foto: Peeter Langovits

Eften Kinnisvarafond II AS ostis Soome kapitalil põhineva ja ka Eestis tegutseva kaubanduskeskuste operaatorilt Citycon 24 miljoni euro eest Magistrali kaubanduskeskuse.

Eften Kinnisvarafond II AS-il on see nüüd kolmas hoone – esimene oli Radissoni hotell, teine Duntese ärihoone Riias ja nüüd kaubanduspind Tallinnas, ütles Eften Capitali tegevjuht Viljar Arakas BNS-ile. «See täidab fondil enne puudu olnud segmendi.»

Kas Eften plaanib veel kaubanduskeskuseid omandada, Arakas vastata ei soovinud. «Me oleme selle fondiga jõudnud poole peale, umbes 100 miljoni euroni. Kunagi ei saa välistada, aga kinnitada midagi ei ole.»

«Magistral on selline keskus, millel puudub igasugune ülelinnaline ambitsioon, aga seda suurem on selle regionaalne olulisus nendele inimestele, kes selle vahetus läheduses elavad. Me tahame seda edasi arendada, et kujundada sellest või täiustada veelgi kõrval elava isiku igapäevaseks ostu- ja teeninduskeskuseks. Citycon on kahtlemata regiooni professionaalseim keskuste juht ja latt on võrdlemisi kõrgele tõstetud – eks me saame näha, kas meil õnnestub seda veelgi kõrgemale tõsta.»

Juurdeehitusi Eften Magistrali Kaubanduskeskuses ei plaani, vaid pigem on Arakase sõnul plaanis üle vaadata üürnike kooslus, mis tüüpi tooteid ja teenuseid pakutakse. «Tenant mix, nagu inglise keeles öeldakse, peab vastama ümbruskonna inimeste ootustele ja vajadustele.»

«See divesteering on kooskõlas Cityconi strateegaiaga keskenduda Skandinaavias ja Baltikumis linnaliste kaubanduskeskuste arendamisele, mille ankurrentnikeks on toidupoed ning müüa sellest erinevad väiksemad müügipinnad ja kaubanduskeskused. Meie hinnangul on õige aeg loobuda väiksemast mittestrateegilisest varast ja kapital taaskasutusse võtta,» ütles Cityconi investeeringutejuht Nils Styf börsiteate vahendusel.

Ostuhind 24 miljonit on kooskõlas vara õiglase väärtusega, teatas Citycon börsile. Tehingu toimumine eeldab konkurentsiameti heakskiitu ja peaks teoks saama käesoleva aasta märtsiks.

Mustamäel Sõpruse puiesteel asuvas Magistrali Kaubanduskeskuses on umbes 15 000 ruutmeetrit suletud netopinda ja ligi 12 000 ruutmeetrit renditavat pinda, millel paikneb 65 kauplust ja teenindusasutust. Viimati renoveeriti keskust 2012. aastal kui sellesse lisandus 3000 ruutmeetrit pinda.

Cityconile kuuluvad Eestis Rocca al Mare, Kristiine ja Magistrali keskus.

Investeerimisfirma Eften Capital AS-i aasta jaanuaris loodud Eften Kinnisvarafond II teenis esimese tegevusaasta jooksul 3 miljonit eurot kasumit, kokku oli varade maht 77 miljonit eurot ning kapitalitootlus 11,4 protsenti. Ettevõte omandas esimese objektina jaanuaris Tallinnas Radisson Sky Blu hotelli ning detsembris Riias aadressil Duntes 6 asuva büroohoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles