4G jõuab esimeste klientideni 2011. aasta esimesel poolel

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT 4G lokaalse testvõrgu avamine Solarise keskuses mullu veebruaris.
EMT 4G lokaalse testvõrgu avamine Solarise keskuses mullu veebruaris. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Neljanda põlvkonna mobiilsidevõrgu (4G) pakutavad võimalused hakkavad esimeste eestimaalasteni jõudma juba tuleva aasta esimesel poolel, hindas EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg.


Näiteks on EMT-l kavas järgmisel aastal rajada sadakond 4G võrgu tugijaama ning uue võrgu ehitamist alustatakse suurematest linnadest.

Kui palju kavatseb EMT 4G võrku järgmisel aastal investeerida, selgub täpsemalt peale seda, kui ettevõte on tarnijatelt saanud vastavad pakkumised.

4G ehk neljanda põlvkonna mobiilside annab võimaluse ülikiireks andmesideks, olles kuni viis korda kiirem praegusest 3G võrgust ning ka muudelt tehnilistelt parameetritelt võrdne traadiga ühendustega.

See võimaldab kasutada mobiili vahendusel ka näiteks selliseid teenuseid nagu kõrglahutusega TV, mobiilne konverents ja senisest kõrgemat tehnoloogilist lahendust nõudvad virtuaalreaalsuse rakendused.

4G võrkudes toimib andmete edastamine kiirusega kuni 100Mbit/s, keskmised saavutatavad kiirused jäävad aga vahemikku 20-80Mbit/s.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles