Kolm omadust, mis eristavad töönarkomaane tulemuslikest töötajatest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töönarkomaan võõrdub ajapikku perekonnast, jääb ainult töö. Pilt on illustratiivne.
Töönarkomaan võõrdub ajapikku perekonnast, jääb ainult töö. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Mainekas organisatsioonikonsultant Jullien Gordont selgitab Business Insideri vahendusel, kuidas on võimalik vahet teha töönarkomaanidel ja kõrgeid tulemusi saavutavatel töötajatel.

1. Tulemuslikud töötajad teavad ise oma väärtust, kuid töönarkomaanid lasevad teistel oma väärtust hinnata

«Häid tulemusi näitav edukas töötaja teab oma väärtust ning seetõttu suhtub töösse ka teatud vabadustundega,» selgitas Gordon. «Nad hindavad regulaarselt ise oma tulemusi ning otsivad viise, kuidas neid parandada. Nad ei oota teistelt tagasisidet, vaid annavad seda endale ise.»

Töönarkomaani enesekindlus sõltub aga välisest heakskiidust ehk ülemuste, kolleegide või klientide arvamusest. Nad ootavad ettevõtte koostatavaid tulemusraporteid ning arenguvestlusi, et teada, kui hästi neil läheb. See tähendab, et nende üheks olulisemaks töörabamise motivaatoriks on hirm.

2. Tulemuslikud töötajad annavad endast 100 protsenti siis kui vaja, töönarkomaanid panustavad alati 110 protsenti

Gordoni sõnul teavad tulemuslikud töötajad, millal on need perioodid, mil tuleb endast kõik anda ning nad oskavad oma energiat sellisteks puhkudeks säästa.

«Nad ei usu endast 110 protsendi andmise illusiooni,» selgitas konsultant. «Nad teavad, et see pole jätkusuutlik. Selle asemel pühenduvad nad enda võimete arendamisele, et nende 100 protsenti oleks tulemuslikum kui konkurentide 110 protsenti.»

Töönarkomaan üritab aga endast pidevalt kõik ja veel rohkem anda.

«Nad ei oska prioriteete paika panna, mistõttu on kõik asjad nende jaoks sama olulised.»

3. Tulemuslikud töötajad pühenduvad tulemustele, töönarkomaanid on aga pidevalt hõivatud

Kui tulemuslikud töötajad ei näe viisi, kuidas mingil hetkel oleks võimalik häid tulemusi saavutada, ootavad nad õiget momenti või muudavad strateegiat.

Töönarkomaani jaoks on aga kõige olulisem asi olla pidevalt rakkes - nende arvates oleneb nende tähtsus sellest, kui hõivatuna nad teistele näivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles