Trigon Agri vähendab kahjumi katmiseks aktsiakapitali

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljakoristus Trigon Agri põllul Venemaal Penzas.
Viljakoristus Trigon Agri põllul Venemaal Penzas. Foto: Trigon Agri

Kopenhaagenis noteeritud ja Tallinnas asuva peakorteriga põllumajandusettevõte Trigon Agri kutsub kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku, mille päevakorras on aktsiakapitali vähendamine kahjumi katmiseks ning juhatusele volituse andmine uute võlakirjade emiteerimiseks.

Eile hilisõhtul börsile saadetud teate kohaselt taotleb Trigon Agri tegevjuhtkond aktsionäridelt nõusolekut kärpida ettevõtte praegu nominaalselt 64,8 miljoni euroni ulatuvat aktsiakapitali 63,5 miljoni võrra, vähendades ühe aktsia nimiväärtust 0,5 eurolt 0,01 euroni. Kärbe tehataks kahjumi katmiseks. Aktsiate arv ja ka aktsionäride häälte arv plaani kohaselt ei muutu.

Samuti taotleb ettevõte aktsionäridelt luba emiteerida sel aastal kolme kuni kuue miljoni euro väärtuses võlakirju ilma praeguste aktsionäride eelisostuõiguseta. Võlakirjade ostjail oleks plaani kohaselt õigus vahetada need Trigon Agri täiendavalt emiteeritavate aktsiate vastu.

Seega taotleb juhatus luba ka täiendava 195 miljoni aktsia emissiooniks. Täismahus emissiooni teostumisel jääks praeguste aktsiate omanikele vaid umbkaudu 40 protsenti ettevõttest.

Trigon Agri teate kohaselt jätkab ettevõte oma mittepõhivara müüki ning keskendub kasumlikele operatsioonidele Ukrainas. «Strateegiat teostatakse väga raskes turuolukorras,» teatas ettevõte. «Konverteeritavate võlakirjade emiteerimise ettepanek on tehtud tagamaks piisavat käibekapitali eeloleva saagikoristuse ajaks.»

Trigon Agrile kuuluvad piimakarjafarmid Eestis ja Venemaal St Peterburgi lähedal, samuti tegeleb ettevõte viljakasvatuse Ukraina ja Venemaa Musta mere äärsetes regioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles