Vene miljardär kaotas lühikese ajaga peaaegu kogu oma vara

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filaret Galtšev
Filaret Galtšev Foto: Bloomberg

Vene oligarh Filaret Galtševi vara väärtus on kahanenud 155 miljoni dollarini võrrelduna ühe miljardi dollariga detsembris ning 5,6 miljardi dollariga 2014. aasta keskel.

Galtšev on Venemaa ühe suurema ehitusmaterjalide tootja Eurocement Holding omanik ning tema vara väärtus haihtus pärast seda kui Sberbank müüs talle kuuluvad 6,12 protsenti maailma suurima tsemenditootja LafargeHolcim aktsiatest, mis oli Eurocemendile antud laenu tagatiseks, kirjutab Bloomberg.

Esmaspäeval kukkus LafargeHolcimi aktsia kaheksa protsenti madalaimale tasemele alates 2009. aastast.

LafargeHolcim, peakorteriga Zürichis, tekkis eelmisel aastal pärast kahe tsemenditootja, Holcim Ltd ja Lafarge ühinemist. Ettevõtte aktsia hind on kukkunud sel aastal juba 29 protsenti Šveitsi frangi tugevnemise ja Vene rubla nõrgenemisega, mis on kahandanud ettevõtte Venemaal asuvate varade väärtust. Lisaks survestab ettevõtte kasumit Brasiilia ja Hiina majanduskasvu aeglustumine.

Galtšev hakkas Holcimi aktsaid kokku ostma 2008. Aastal ning kulutas 10-protsendilise osaluse ostmiseks 2,3 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles