Seakatk Eestis kärpis Atria kontserni kasumit

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorstide valmistamine Atria Eesti lihatööstuses
Vorstide valmistamine Atria Eesti lihatööstuses Foto: Viktor Vesterinen

Atria kontserni mullune kasum kukkus Eestis seakatku tõttu tehtud allahindluse pärast 4,8 miljoni euroni ehk 1,4 protsendini käibest, teatas ettevõte Helsingi börsile.

Aasta varem ulatus Atria kasum 5,1 protsendini käibest ehk 18,6 miljoni euroni.

Ühekordseid tegureid, sealhulgas Eestis tehtud 9,1 miljoni eurost allahindlust arvestamata, ulatus mullune kontserni kasum 13,8 miljoni euroni (tunamullu 17 miljonit eurot).

Kontserni börsiteate kohaselt vähendas Eestis tehtud allahindlus kasumit, kuid sel ei ole mõju rahavoogudele.

Atria käive kahanes mullu aastavõrdluses 3,4 protsenti 351 miljoni euroni.

Atria Balti üksuse käive oli mullu 32,9 miljonit eurot, 4,6 protsenti väiksem kui aasta varem. Baltimaades sai Atria üheksa miljonit kahjumit, mis peaasjalikult koosnebki 9,1 miljoni euro suurusest vara allahindlusest.

«Pikalt kestnud ülepakkumine rahvusvahelisel lihatoodete turul ja kõva hinnasõda jaekaubanduses on liha hinda rõhunud. Kehv müük suvehooajal ja meetmed sigade Aafrika katku leviku tõkestamiseks on kasumlikkust nõrgendanud,» kommenteeris Atria börsiteates oma Balti üksuse tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles