PKC Grupp sulgeb Eestis tootmise ja koondab 613 inimest (27)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Grupp sulgeb 2017. aasta märtsis Eestis tootmise ja koondab aasta jooksul 613 töötajat. 

«Oleme liikumas oskuspõhiselt tootmiselt teadmisepõhisele majandusele, mis toob kaasa tööjõumahuka tootmise siirdamise Leedus ja Venemaal asuvatesse PKC tehastesse. PKC Eesti mõistab olukorra keerukust töötajate jaoks ja teeb oma inimeste aitamiseks mitmekülgset koostööd nii Töötukassa, kohalike omavalitsuste, võimalike tööandjate kui ka kõigi teistega,» ütles PKC Eesti juhatuse liige Merle Montgomery pressiteates.

Koondamise ajagraafik on praegu täpsustamisel ja sõltub tootmise siirdamiste graafikust PKC tehastesse Leedus ja Venemaal. PKC Eesti annab hetkel tööd 707 inimesele.

Rahvusvahelisel turul tegutsev PKC Eesti peab pikas perspektiivis konkurentsis püsimiseks otsima tootmisvõimalusi riikides, kus on konkurentsivõimelisemad tootmiskulud ja paindlikumad tööjõuturu võimalused. PKC Eesti on ka pärast Keila tootmise sulgemist Eesti üks suuremaid eksportööre, kuid tellib juhtmeköidiste valmistamise allhankena teistest PKC grupi tehastest.

Üle poole PKC Keila juhtmetehasest järgmisel kevadel koondatavast 613 töötajast käib Keila tehasesse tööle ümberkaudsetest linnadest ja valdadest.

Kõige rohkem töötab PKC tehases Keila linnast pärit inimesi – 223 inimest. Keila vallast käib tööle 59 inimest, teatas ettevõte BNS-ile.

Paldiski linnast käib tööle 86 inimest, Vasalemma vallast 70 inimest, Tallinnast 35 inimest, Nissi vallast 33 inimest, Haapsalu linnast 26 inimest ja Padiselt 22 inimest. Mujalt käib vähem inimesi tööl.

Eestis jätkab PKC Euroopa ja Lõuna-Ameerika regiooni keskuse arendamist, andes tööd ligi sajale inimesele, kes tegutsevad inseneeria, tootearenduse, toodete lansseerimise, IT, finantside, personalihalduse, müügi, ostu ja hanke valdkondades.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles