Registreeritud töötuse määr kasvas viie protsendini

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed töötukassa kontoris töökuulutusi lugemas.
Inimesed töötukassa kontoris töökuulutusi lugemas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Registreeritud töötute arv jätkas jaanuaris töötukassa andmeil kasvamist, ulatudes kuu lõpus 31 725 inimeseni ehk viie protsendini 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul on registreeritud töötuse kasv tööturu hooajalisust arvestades aasta alguses tavapärane ning tagasihoidlikum kui eelneval paaril aastal.

Kõrgeim oli jaanuaris registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (11 protsenti) ja Valgamaal (8,9 protsenti) ning madalaim Harju- (3,5 protsenti) ja Tartumaal (3,8 protsenti).

Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid jaanuari lõpus oskustöötajad ja käsitöölised (20 protsenti), lihttöölised (19 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Jaanuaris lisandus töötukassale detsembriga võrreldes rohkem uusi tööpakkumisi. Kuu jooksul lisandus 3417 uut tööpakkumist ja kuu jooksul vahendatud töökohtade koguarv ulatus 6039 töökohani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles