Veofirma juht: kütuse aktsiisitõus on tehtud kiirustades (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister tunnustas suurimaid maksumaksjaid.
Peaminister tunnustas suurimaid maksumaksjaid. Foto: Raul Mee

Täna sai Läänemaa suurim tööjõumaksude maksja Est-Trans Kaubaveod AS, mille juht Sulev Saareväli leiab, et aktsiisitõus sai tehtud rutakalt. Tema ettevõte aga hakkab kaaluma, kus autod edaspidi tankima hakkavad. 

«Mina arvan, et aktsiisitõus on selgelt kiirustades tehtud otsus valitsuse poolt,» ütles Saareväli. Ettevõtja tahaks näha seda lisandunud raha numbrit.

Ta selgitas, et Eesti on väga selges majandusruumis Läti ja Leeduga, mis aktsiisi ei kergitanud. Euroopa poole sõidab aga palju autosid, mille omanikud vaatavad, millise tankla juures või millises riigis sõiduvahendi paak täidetakse.

Saareväli jätkas, et ühe rahvusvahelise auto paagi maht on 1500 liitrit ja kui need paagid täidetakse ära Lätis või Leedus, siis ei kaota Eesti ainult seda lisandunud aktsiisiosa, vaid kogu aktsiisi selle paagitäie pealt.

«Ma ütleksin selle peale niimoodi, et nagu ma väljendasin rahvusvahelise veo poolt ja Lätist-Leedust läbivate autode poolt Euroopasse ja tagasi, siis... Iga ettevõtja vaatab ju, millise tankla juures on mõistlik tankida,» ütles Saareväli vastuseks märkusele, et ka nende autod võivad hakata pisut lõuna pool tankima.

Peaminister Taavi Rõivas tunnustas täna Est-Transi kui Läänemaa suurimat tööjõumaksude tasujat. Saareväli ütles, et tunnustus on meeldiv. «Me tahaks ikkagi jätkata seda tegevust ja arendada seda nii, nagu me oleme seda teinud pea 21 aastat,» ütles ettevõtja tulevikuplaanide kohta. Ta ütles, et kasv pole talle iial omaette eesmärk olnud, vaid tegutseda tuleb nii, nagu turg parasjagu võimaldab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles