Narva linn maksis 74 koondatud bussijuhile 200 000 eurot täiendavat hüvitist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Narva linnavalitsus otsustas Narva linna bussiliinivedu korraldanud ja nüüdseks pankrotiavalduse esitanud Narva Bussiveod AS-ist koondatud 74 töötajale maksta kokku 200 000 eurot täiendavat hüvitist, millele lisanduvad ametlikud koondamishüvitised.

«See oli Narva linna poliitiline otsus, et maksta neile inimestele, kellest paljud on nüüd töötud, see on täiendav hüvitisraha,» ütles Narva linnavalitsuse arenduse ja ökonoomika ameti direktor Georgi Ignatov BNS-ile.

Ignatovi sõnul on kõigist koondatud töötajatest 23 inimest läinud tööle bussifirmasse Atko AS, mis võitis ka Narva bussiliiniveo hanke järgnevaks kuueks aastaks.

«Atko võit oligi Narva Bussiveod pankroti põhjuseks. Kuna firmal said tööd otsa, tuligi teha pankrotivavaldus. Narva Bussiveod isegi ei kvalifitseerunud uuele hankele, kuna kahel viimasel aastal on audiitor märganud pankrotiohtu ja muid vajakajäämisi,» rääkis Ignatov.

Narva linnale kuuluv bussifirma Narva Bussiveod AS tegi pärast Narva linna liiniveo hanke kaotamist pankrotiavalduse ja koondas selle tagajärjel veebruarist kõik 74 töötajat. Narva Bussiveod AS-il jäi üles 321 000 euro ulatuses võlgasid viie võlausaldaja ees.

Alates 1. veebruarist hakkas Narva linnas bussiliinivedu teostama Atko Bussiliinid AS. Uue veolepingu kestuseks on kuus aastat ning maksumuseks 6 miljonit eurot ilma käibemaksuta, riigihankes eeldatud maksimaalne maksumus oli 7 miljonit eurot, selgub riigihanke aruandest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles