Michal nimetas riigiettevõtete nõukogudesse taas rea erakondlasi (2)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reet Roos
Reet Roos Foto: Toomas Huik

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal nimetas uued nõukogu liikmed viide riigi osalusega ettevõttesse ja kahte sihtasutusse. Taas on suurem osa neist mõne koalitsioonierakonna nimekirjas.

AS Eesti Loots uus nõukogu liige on rahandusministri soovitusel Andres Lume (IRL), kes asendab Yrjö Saarineni (parteitu). Andres Lume on transpordivaldkonnas tegutsev ettevõtja, AS Kunda Trans juhataja. Ta on varem olnud ka Tallinna Sadama nõukogu liige.

AS Saarte Liinid uus nõukogu liige on Kaido Kaasik (IRL), kes asendab Jaanis Priitu (parteitu). Kaido Kaasik on Saare maavanemana kursis Saaremaa elanike ja ettevõtete ning saare külaliste transporti puudutavate teemadega, mis on seotud Saarte Liinide tegevusvaldkonnaga.

AS Teede Tehnokeskuse uus nõukogu liige on Jüri Morozov (SDE), kes on kauaaegne Saare vallavanem ja eelmise riigikogu koosseisu liige. Samuti vahetub Teede Tehnokeskuse nõukogus Tõnis Blank (SDE), kelle asemele tuleb Priit Lomp (SDE), kes on Tartumaa Omavalitsuse liidu ja Eesti Maaomavalitsuste Liidu juhatuse liige ning Haaslava vallavanem.

Eesti Interneti Sihtasutuse nõukogu liikmeks sai Reet Roos (IRL), kes asendab Jaanus Tehverit (parteitu). Reet Roos on ettevõtja, Inspired Communications OÜ asutaja ja osanik. Ta on  olnud nõukogu liige AS-i Eesti Postis ning Arengufondis. Ühtlasi pikendatakse Eesti Interneti Sihtasutuse nõukogu liikme Tiit Vapperi volitusi. Tiit Vapper on ettevõtja, AS Reaalsüsteemid juhatuse esimees.

Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutuse uus nõukogu liige on Siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna (parteitu), kes asendab seal Riho Kuppartit.

AS Metrosert nõukogus pikendatakse Ingrid Teinemaa (parteitu) volitusi. Ingrid Teinemaa on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kvaliteedi infrastruktuuri talituse juhataja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles