Google´i juhti premeeriti 200 miljonit dollarit väärt aktsiapakiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i tegevjuht Sundar Pichai
Google´i tegevjuht Sundar Pichai Foto: SCANPIX

Internetifirma Google tegevjuhile Sundar Pichaile määrati katusettevõtte Alphabet poolt 3. veebruaril aktsiapakk, mille väärtus oli toona 199 miljonit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Täpsemalt sai Pichai 273 328 C-klassi aktsiat, mille kasutamisõiguse saab ta järgmise nelja aasta jooksul järk-järgult kvartalite kaupa. See tähendab, et Pichai käes on nüüdseks juba üle poole miljardi dollari väärtuses Google´i aktsiaid.

Tegu on ka ühe suurima aktsiapreemiaga, mida USA ettevõtete juhtidele on kunagi määratud. Lähiminevikust ületab seda vaid Apple, mille nõukogu otsustas 2011. aastal Steve Jobsi asemikuks nimetatud Tim Cookile anda aktsiapaki, mille väärtuseks oli toona 376 miljonit dollarit.

Varasem Chrome´i ja Androidi üksuste juht Sundar Pichai määrati Google´i tegevjuhiks möödunud aastal.

Pichai sündis 1972. aastal Tamil Nadu osariigis Indias ning õppis Kharagpuri tehnoloogiainstituudis metalliinseneriks. Seejärel suundus ta USAsse ning sai Stanfordi ülikoolist teadusmagistri ning Pennsylvania ülikooli mainekast Whartoni ärikoolist ärimagistri.

Enne 2004. aastal Google´iga ühinemist töötas Pichai insenerina Applied Materialsis ning McKinsey&Company heaks juhtimiskonsultandina.

2012. aastal sai Pichai Google Appsi üksuse juhiks ning aasta hiljem Androidi üksuse juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles