LHV Groupi kasum kerkis aastaga poole võrra

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke LHV võlakirjaemissiooni tutvustamas.
Erkki Raasuke LHV võlakirjaemissiooni tutvustamas. Foto: SCANPIX

LHV Group teenis 2015. aastal 14,8 miljonit eurot puhaskasumit: pank teenis sellest 9,9 miljonit, varahaldus 4,7 miljonit ja Leedu äriüksus 1,1 miljonit eurot. LHV Groupi 2015. aasta omakapitali tootlus oli 21 protsenti. 2014. aastal oli LHV Groupi puhaskasum 9,7 miljonit eurot.

Aastaga on LHV laenude maht kasvanud 109 miljoni euro võrra (+36%) 410 miljoni euroni, hoiused 159 miljoni euro võrra (+35%) 617 miljoni euroni ja juhitud fondide maht 66 miljoni euro võrra (+13%) 570 miljoni euroni.

LHV Groupi juhataja Erkki Raasukese sõnul õnnestus 2015. aasta LHV-l hästi. «Seatud eesmärgid said täidetud ja ületatud. Tegeleme keskendunult pigem vähemate asjadega ja teeme seda nii, et meie tegevus lisab väärtust meie klientidele ja aitab meie majanduskeskkonda edasi arendada,» ütles Raasuke.

Oktoobris sai LHV Group börsiettevõtteks, viis läbi eduka allutatud võlakirjade emissiooni ja sai juurde tuhatkond uut investorit.

LHV Panga jaoks oli aasta teise poole hoog väga hea ja pank võitis juurde hulga kliente. Neljandas kvartalis avas konto üle 7600 uue kliendi, mille tulemusena kasvas panga klientide arv aasta lõpuks üle 80 000 piiri. Aastaga suurenes LHV Panga eraklientide arv 34 protsenti ja äriklientide arv 51 protsenti.

LHV Varahalduse seisukohalt on Raasukese sõnul oluline, et LHV juhitavad II samba pensionifondid olid möödunud aasta vaates tootluse poolest selgelt parimad igas kategoorias. Aastalõpu ebakindlus turgudel õigustas fondijuhi konservatiivset lähenemist pensionivara juhtimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles