Nõukogu taandas Swedbanki kontserni juhi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki tegevjuht Michael Wolf (vasakul) ja Rootsi kroonprintsess Victoria (keskel).
Swedbanki tegevjuht Michael Wolf (vasakul) ja Rootsi kroonprintsess Victoria (keskel). Foto: SCANPIX

Swedbanki kontserni juht Michael Wolf lahkus nõukogu soovil Swedbanki tegevjuhi positsioonilt, teatas Swedbank börsiteates.

Swedbanki nõukogu määras ajutiseks tegevjuhiks Birgitte Bonneseni, kuid nõukogu alustas juba ka uue juhi otsinguid. Nõukogu hinnangul tegi Wolf head tööd, kuid tarvis on kedagi, kes viiks panga uuele tasemele.

Lepingu kohaselt saab Wolf lahkumishüvitist oma 75 protsendi ulatuses oma aastapalgast ning aasta jooksul makstakse talle edasi ka palka 75 protsenti praegusest töötasust. Wolfi aastapalk on 13 miljonit rootsi krooni ehk 1,4 miljonit eurot.

Nõukogu alustas uue juhi otsinguid.

Ehkki pank pole seni teatanud Wolfi vallandamise põhjust, on aktsionärid teda kritiseerinud pärast seda, kui Rootsi ärileht kirjutas, et panga kaks tippjuhti oli seotud suurte kinnisvaratehingutega, vahendab Reuters.

Wolf, kes kirjutas tehingutele alla, on hiljem öelnud, et neid tehinguid poleks tulnud teha. Ühe tehinguga seotud juhi, Magnus Gagner-Geeber’i lasi ta detsembris lahti, aga finantsjuht Goran Bronner jäi panka edasi.

Rootsi majandusleht Dagens Industri kirjutas möödunud sügisel, et duo ostis viimasel kahel aastal vähemalt seitse kinnistut väärtusega umbes 75 miljonit Rootsi krooni (8,25 miljonit eurot).

Pangajuhtide omanduses oli 50 protsenti kinnisvarafirmast Real Estate Narvik, kes tegi kinnisvaraäri Jönköpingis asuva kinnisvarafirmaga, kes on võtnud Swedbankilt laenu.

Swedbanki nõukogu esimees Anders Sundström kinnitas täna toimunud pressikonverentsil, et Wolfi vallandamise peapõhjuseks oli soov kiirendada muutusi pangas.

«Kinnisvaratehingud ja finantsinspektsiooni uurimine olid teisese tähtsusega,» kinnitas Sundström.

Michael Wolf ütles kirjalikus teadaandes, et ta on nõukogu otsuse pärast üllatunud.

«Ma olen nõukogu otsuse pärast üllatunud, aga ma respekteerin direktorite nõukogu otsust vallandada ja nimetada tegevjuhti,» kirjutas ta panga pressiosakonna kaudu jagatud pressiteate kaudu.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles