Danske juht: pensioniinvestorid võivad olla mureta

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank Eesti juht Ivar Pae.
Danske Bank Eesti juht Ivar Pae. Foto: Sander Ilvest

Mullu alustas Danske Bank üleminekut äripangandusele Balti riikides ning üleminek on pangale olnud edukas, leiab Danske Bank Eesti juht Ivar Pae.

Seoses Danske Banki pensionifondide äri müümisega LHV-le ei pea pensionifondide kliendid muretsema: fonde juhitakse ja hoitakse hästi ka üleminekuperioodil ehk niikaua, kui üleminek lõplikult teoks saab, kinnitas ta.

Räägiks natukene Danske Capitali müügist ka. Saan aru, et Danske Capital tegeleb peale pensionifondide haldamise ka privaatportfellide haldamisega. Mis nendest klientidest saab? Kas need kliendid lähevad LHVsse või jäävad siia, teie privaatpangandusse?

Danske Capitali müük LHV-le hõlmas Danske Capitali kui ettevõtet: pensionifondide ja ühe Ida-Euroopa-suunalise fondi haldamist. Ülejäänud tegevused, kus me Danske Capitalis tegime Danske Bankiga koostööd, olgu selleks kas privaatportfellide haldus või mõned muud investeerimisega seotud tegevused, jäävad panka ja neid teenuseid osutab privaatpangandusüksus edasi.

Aga me peame vaatama ringi, mis teenuseid ja kuidas me edaspidi osutame. Selles osas muudatusi tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles