Turismifirmad eelistavad Leedu busse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Priit Simson

Eesti turismifirmad eelistavad Baltimaade reiside korraldamisel odavamate hindade tõttu siinsetele bussifirmadele tihtipeale Läti ja Leedu omi. Samal põhjusel leiavad Eesti bussijuhid omakorda tööd Skandinaavias.

Eestit külastavate turistide arv on statistikaameti andmetel aasta-aastalt kasvanud, bussifirmad ei pruugi sellest aga suurt kasu saada, kuna pahatihti tegutsevad siin hoopis Leedu bussijuhid.

Turismifirma Reisiekspert omaniku Sven Lõokese sõnul on Baltimaade reiside puhul bussi tellimine Leedust tunduvalt odavam kui Eesti bussi kasutamine.

«Konkreetsed hinnad lepitakse kokku iga firmaga eraldi, olukord on aga selline, et bussi tellimisel Leedust tuleb üks päev tubli 100 euro võrra odavam,» kommenteeris Lõokene.

Kui arvestada, et keskmine Baltimaade reis kestab umbes kümme päeva, on ühe grupi pealt kokkuhoid päris kopsakas.

«Leedus on palgad, tulubaas ja kulubaas hoopis teised kui meil ning nende busside kasutamine on lihtsalt tunduvalt soodsam,» tõdes Lõokene. «Hea meelega kasutaksime Hansabussi, kuid siis saaksid ka kõik tellimused meie konkurendid Lätist või Leedust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles