Miks õppis Bill Gates salaja pähe oma alluvate autode numbrimärgid?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates
Bill Gates Foto: SCANPIX

Maailma suurima tarkvarafirma Microsoft asutaja Bill Gates tunnistas hiljuti Briti raadiokanalile BBC 4 antud intervjuus, et õppis ettevõtte alguspäevil pähe kõigi töötajate autode numbrimärgid, et kontrollida, kui palju tunde nad tegelikult tööl veedavad.

Maailma rikkaim inimene tunnistas, et ettevõtte asutaja ja juhina oli ta nii fanaatiline, et hoidis salaja kõigil oma töötajatel silma peal.

«Ma ei hoolinud puhkusest,» selgitas Gates. «Lõpuks pidin ma endale selgeks tegema, et ma ei mõõdaks teisi töötajaid enda standardite järgi. Ma teadsin kõigi meie töötajate autode numbrimärke, seega võisin ma parklas ringi vaadates saada ülevaate sellest, millal nad tööle saabusid ja millal lahkusid. Ühel hetkel pidin ma sellest loobuma, kuna ettevõtte kasvas suuremaks,» tunnistas Gates, kelle varanduse väärtuseks hindab Bloomberg 77,7 miljardit dollarit.

Gates rääkis raadiosaates ka oma lapsepõlvest.

«Ma olin veidi reeglitevastane,» tunnistas ta, lisades, et pidi seetõttu ka lastepsühholoogi külastama.

«Ma hakkasin juba varakult esitama küsimusi: «Kas vanemate kehtestatud reeglid on loogilised ja neid tuleb alati täita?» Seega oli olemas teatud pinge, kuna ma mõnes mõttes hakkasin neile vastu.»

Veidi vanemana huvitus Gates arvutitest ning veetis päevas neli-viis tundi programmeerides. Tihti tegi ta isegi kehalise kasvatuse tunnist poppi, et arvutitega tegeleda. Lõpuks tasus see kõik aga ära – Microsoftist sai edukas firma juba enne seda, kui Gates võis vanuse järgi seaduslikult autot üürida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles