Soe ilm ja konkurents kärpisid Eesti Gaasi müüki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti gaas
Eesti gaas Foto: Peeter Langovits

Eesti Gaas müüs mullu 386,2 miljonit kuupmeetrit gaasi, 27,4 protsenti vähem kui aasta varem. Müük kahanes peamiselt soojema kliima ja kasvanud konkurentsi tõttu.

Kodutarbijatele müüs Eesti Gaas 54,8 miljonit kuupmeetrit gaasi, 2,8 protsenti vähem kui aasta varem.

«Kodutarbijate müügilangus on seotud soojema õhutemperatuuriga, sest eelmisele aastale jäid müügikoguse poolest alla vaid kütteperioodi kuud,» ütles Eesti Gaasi turundusjuht Marge Randmaa BNSile.

Vabatarbijatele ja edasimüüjatele müüs Eesti Gaas mullu kokku 328 miljonit kuupmeetrit gaasi, 31 protsenti vähem võrreldes eelmise aastaga.

«Vabatarbijad tarbisid samuti ilmastikutingimuste tõttu vähem gaasi, kuid peamine põhjus languses oli see, et mitmed suuremad kliendid ostsid lisaks ka teistelt tarnijatelt gaasi,» ütles Randmaa.

Mullu lisandus Eestisse mitu uut gaasi importijat, kes hakkasid tooma gaasi Leedust Eesti turule.«Kui varem oli gaasiturg müüjatele avatud, siis eelmisel aastal tekkis konkurents ka gaasi tarnimisel,» märkis Randmaa. Tema sõnul oli Eesti Gaasi kui suurima importija osakaal gaasiturul mullu 80 protsenti.

Surugaasina (CNG) müüs Eesti Gaas mullu 3,4 miljonit kuupmeetrit maagaasi, 77,2 protsenti rohkem kui tunamulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles