Oprah Winfrey turundusreis Austraaliasse maksab 32 miljonit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänane pilt, kus Oprah vestleb saatesalvestusel Russell Crowe`ga
Tänane pilt, kus Oprah vestleb saatesalvestusel Russell Crowe`ga Foto: SCANPIX

Täna on maailma üks mõjukamaid telesaatejuhte Oprah Winfrey (56) lindistamas Sydney ooperimajas oma tänavu lõppeva telešõu saadet. Austraaliasse kutsus ameeriklanna sealne turismiminister, et tutvustada oma riiki kogu maailmas kohapeal valmivate saadete kaudu.

Austraalia turismiminister Martin Ferguson on kindel, et populaarse telesaate toomine Austraaliasse meelitab riiki rohkem turiste, kirjutab Reuters.

Oprah väärtust nii-öelda reklaamnäona näitab tema saadet vaatavate inimeste hulk, mis USAs on 40 miljonit inimest, samuti näidatakse saadet 145 maailma riigis.

Endine Austraalia turismiminister John Brown palus meedial mitte olla küüniline Oprahile makstava tasu suhtes (2,8 miljonit USA dollarit – T.L.), kuna turism Austraaliasse vajab täna kõvasti turgutamist. Austraallased reisivad praegu ise rohkem välismaale, kui välismaalased tulevad riiki.

«Me oleme kulutanud sadu miljoneid dollareid (austraalia dollar on peaaegu samaväärne USA dollariga – T.L.) viimase kolmekümne aasta jooksul ilma suurema efektita, ütlen seda täitsa ausalt,» viitas endine turismiminister senistele tulemusetutele turundustegevustele.

«See promo, mis Oprah saade teeb Austraaliale, on lihtsalt midagi sellist, mida raha eest ei osta,» lisas eksminister.

Oprah on oma jutusaatega eetris 25. hooaega ja detsembris tõmbab ta joone alla. Juba jaanuari algusest jätkab ta teletööd siis tegevust alustava omanimelise kaabeltelevõrgu eesotsas.

Austraalias on Oprah`l kavas salvestada kaks saadet, kuhu ta on kutsunud külla mitmeid Austraaliast pärinevaid ja maailmas läbi löönud näitlejad, nagu Hugh Jackman, Russell Crowe (pildil), Nicole Kidman, samuti laulja Olivia Newton-John ja ka näiteks krokodilliküti Steve Irwini perekonna.

Oprah Show Austraalia osad jõuavad USAs eetrisse 2011. aasta jaanuaris.

Ka Austraalia naaber Uus-Meremaa mõistab šõubisnise tähtsust turismi arendamisel. Sealne valitsus tegi «Kääbiku» filmi tootvale kompaniile lausa maksusoodustusi, et see filmiks «Sõrmuste isandale» loodetavalt väärilist järge pakkuva linateose üles just Uus-Meremaal.

Nii saab see ka olema, «Kääbiku» filmivõtted algavad müstilisel Keskmaal uue aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles