Venemaa riigiduumas arutatakse naftaekspordi keelamist (5)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma fassaad Moskvas.
Riigiduuma fassaad Moskvas. Foto: Reuters

Peamiselt nafta ja gaasi müügituludest elav Venemaa peaks järgneva viie aasta jooksul naftaekspordi täiesti keelama, soovitab Õiglase Venemaa nimelise partei ridadest Riigiduumasse kerkinud Oleg Paholkov.

„Täna on oluline koguda mehisust ja kuulutada nafta maailmaturule müümise prioriteedi muutmisest. Me peame alustama muutusi sisemajanduses ja selle arengus. Venemaa on korduvalt tõestanud, et suudab tõusta tuhast,“ teatas rahvasaadik pöördumises majandusministrile Aleksei Uljukajevile, vahendas RBK.

Uuendustemeelse poliitiku sõnul vajab Venemaa ennekõike sisemajanduse reformimist ning omab selleks ka piisavalt reserve.

Samas rõhutab Paholkov asjaolu, et lausa ühekorraga naftaekspordist loobuda ei saa, kuid edaspidi peaks tehingute mahtu vähendama 20 protsendi võrra aastas järgneva viie aasta jooksul.

„Psühholoogias on mõiste „surnud tsoon“, mis tähendab käitumise stereotüüpide täielikku muutmist. Mõnikord võivad sellise muudatusega kaasneda esmapilgul ebaadekvaatsed teod. Kuid lõpptulemusena inimene muudab oma elu põhjalikult, väljub mugavustsoonist ja võib saavutada erakordset edu,“ selgitas poliitik.

Venemaa püstitas mullu nafta ammutamise rekordi ja eksportis üle 220 miljoni tonni naftat, mis ületas 2014. aasta tulemust rohkem kui kümnendiku võrra.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles