Lukoil müüs maha ka bensiinijaamad Lätis, Leedus ja Poolas

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lukoili tankla Moskvas 2012. aastal.
Lukoili tankla Moskvas 2012. aastal. Foto: Anton Novoderezhkin / ITAR-TASS

Austria ettevõte AMIC Energy teatas täna, et jõudis Vene kütusefirmaga Lukoil kokkuleppele Lukoili Lätis, Leedus ja Poolas asuvate bensiinijaamade ostus.

Kokku ostab AMIC Lukoililt 230 bensiinijaama kolmes riigis. Lätis ja Leedu jaamade opereerimist jätkavad Lukoili teatel esialgu senised koostööpartnerid Viada Baltija ja Luktarna.

Kütusefirma OMV endise tegevjuhi Wolfgang Ruttenstorferi juhitud AMIC ostis kaks aastat tagasi ka Lukoili keti Ukrainas ja nimetas selle ümber AMIC Energyks. Nüüdsetest ostudest on päevakorral ka Poola keti ümberbrändimne; Läti ja Leedu kett võvad lepingu kohaselt veel viis aastat Lukoili nime all jätkata.

Lukoili tanklakett ulatus tunamullu lisaks Venemaale veel 21 riiki; kahe viimase aasta jooksul on ettevõte aga hoogsalt jaeärist väljunud. 2014. aastal müüdi tanklaketid Tšehhi vabariigis, Ukrainas, Slovakkias ja Ungaris. Eestis ostis Lukoili tanklaketi mullu Olerex.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles