Sotsiaalkindlustusamet koondab 48 ametikohta

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkindlustusamet
Sotsiaalkindlustusamet Foto: Peeter Langovits / Postimees

Sotsiaalkindlustusamet koondab oktoobrist alates 48 ametikohta, kellest 45 on ekspertarstid, kes jäävad sama tööd edasi tegema töövõtulepingu alusel.

Alates 1. oktoobrist jõustub puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seadus, millest tulenevalt  hakkavad seni ameti koosseisu kuulunud ekspertarstid töötama enam paindlikkust võimaldava töövõtulepingu alusel.

Ekspertarstide tööks on näiteks puude raskusastme tuvastamine või püsiva töövõimetuse ulatuse kindlaksmääramine.

Sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juht Elve Tonts ütles Postimees.ee'le, et lisaks ekspertarstidele koondab amet sisemiste ümberkorralduste tulemusena veel kolm ametikohta ning muudatuste mõju asutuse eelarvele on küll positiivne, kuid mitte väga suur. «Mingit suurt koondamislainet see kindlasti ei tähenda,» ütles Tonts.

Tontsi sõnul pole ümberkorraldused seotud ka järgmise aasta riigieelarve kulude kärpimisega, sest viimast versiooni eelarvest pole nende asutus veel näinud. «Need muudatused tulevad ehk alles uuest aastast,» arvas Tonts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles