Valitsus andis lumekoristuseks 15 miljonit krooni lisaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus.Foto on illustreeriv.
Lumekoristus.Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vastavalt peaministri ettepanekule otsustas valitsus eraldada reservist majandusministeeriumile 15 miljonit krooni kohalikele omavalitsustele lumekoristusega seotud kulude toetamiseks.

Raha jaotatakse kohaliku omavalitsuse üksuste vahel, võttes aluseks teede pikkuse ja lähtudes kohalike maantee koefitsiendist (1) ning tänava koefitsiendist (5).

Lisaks kohalikele omavalitsusele kuuluvatele teedele antakse raha ka nende erateede puhastamiseks, mis on valla- või linnavalitsuse ja eratee omaniku vahel sõlmitud lepingu alusel avalikuks kasutamiseks määratud.

Kahe järjestikuse lumerohke talve tõttu on kohalikel omavalitsustel tekkinud raskusi lumekoristuse kuludega toime tulekuga. Sama lumerohke periood oli tänavu esimeses kvartalis ja siis olid kohaliku omavalitsuse üksuste teehoiu kuised kulud ligi 13 miljonit krooni suuremad kui lumevaesematel aastatel (2008–2009).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles