Murakas: jutud Tere müügist on ringelnud juba neli-viis aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Murakas
Jaanus Murakas Foto: Andres Haabu

Piimatööstuse E-Piim juhi Jaanus Murakase sõnul on jutud AS Tere müügist käinud juba neli-viis aastat ning õige hinna juures võib tööstus endale uue omaniku leida.

«Tere võimalikud müügiplaanid on olnud kõneaineks ja päevakorras viimase nelja-viie aasta jooksul. Selles suhtes võimalik müük sektori jaoks suur uudis ei ole,» ütles Murakas BNS-ile.

Vastuseks küsimusele, kas see tähendab, et võimalike Eesti või välismaiste investorite huvi Tere omandamise suhtes oleks väike, ütles ta, et mingi hinna juures oleksid ettevõtted sellest kindlasti huvitatud.

«Eks see kõik oleneks ju müügitingimustest – mis on hind, missugused varad täpsemalt müüakse, kas kohustused tulevad kaasa ja nii edasi. Aga mingi teatud hinna juures võiks kellelgi huvi olla küll,» rääkis Murakas.

Postimees kirjutas kolmapäeval, et Tere piimatööstus on pankadele võlgu 36 miljonit ja riigile maksudena 800 000 eurot, mistõttu peab omanik Oliver Kruuda tööstuse lähimal ajal pankade survel maha müüma või lasevad võlausaldajad ettevõtte pankrotti.

Üks tundmatuks jääda soovinud allikas ütles lehele, et tehastel on kolm võimalikku ostjat, sealhulgas huviline Leedust. Ostuhuvilised ootavad, et hind langeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles