Pareiko teenis mullu investorina rohkem kui jalgpallimurul

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko
Sergei Pareiko Foto: Tairo Lutter

Mullu novembris Eesti koondise väravavahi ameti maha pannud ja ühtlasi tippjalgpallist lahkunud Sergei Pareiko näguripäevi kartma ei pea, sest aastate jooksul on ta omandanud väärt investeerimiskogemuse võlakirjaturgudel ja aktsiabörsidel.

«Ütlen ausalt, et eelmisel aastal, kui ma veel mängisin jalgpalli, siis suurema osa rahast teenisin juba investeerimisest,» avaldab äsja 39aastaseks saanud legendaarne puurilukk, kirjutab Äripäev.

Hobist tõsisemalt hakkas Pareiko enda kinnitusel investeerimisega tegelema ligi kaks aastat tagasi, kui peas kujunes kindel teadmine, millal võiks sportlasekarjäärile puntki panna.

Kuigi praegu Pareiko investeerimiskontolt ühtegi aktsiat ei leia, hoiab ta börsidel igapäevaselt silma peal ning peamiselt on ta toimetanud koduturul, USAs, Saksamaal ja Venemaal. Tallinna börsilt loetleb Pareiko enda lemmikutena Tallinna Vee, Tallinna Kaubamaja, Tallinki, Arco Vara ja Merko Ehituse aktsiaid.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles