Oliver Kruuda piimatööstusele terendab pankrot (12)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu aprillis saatis Oliver Kruuda (nokatsiga) Jaapani poole teele sadakond tonni piimapulbrit. Rohkem pole Jaapan Kruuda kombinaadist pulbrit tellinud. Eesti piimatootjad olid Kruuda peale verised, et see tegi pulbri Saksamaalt ostetud toorpiimast, sest Eesti tootjad ei tahtnud alatasa võlgu jääva töösturiga kaupa teha.
Mullu aprillis saatis Oliver Kruuda (nokatsiga) Jaapani poole teele sadakond tonni piimapulbrit. Rohkem pole Jaapan Kruuda kombinaadist pulbrit tellinud. Eesti piimatootjad olid Kruuda peale verised, et see tegi pulbri Saksamaalt ostetud toorpiimast, sest Eesti tootjad ei tahtnud alatasa võlgu jääva töösturiga kaupa teha. Foto: Karli Saul

Eesti kunagisel suurimal piimanduskontsernil Tere on kaks valikuvõimalust: Oliver Kruuda müüb tööstuse lähimal ajal pankade survel maha või lasevad võlausaldajad ettevõtte pankrotti.

Tegelikult oli ligi 30 miljoni euro suuruse laenu maksetähtaeg juba 20. oktoobril, aga siis otsustasid pangad anda Kruudale Postimehe andmetel kolm kuud armuaega, mis on nüüd samuti möödas. Praegu pole sündikaatlaenu andnud DNB Pank ja Nordea otsustanud, mida Terega edasi teha.

Lootust võlga täies ulatuses kätte saada pankurid enam ei hellita, küll aga loodavad, et Kruuda suudab tootmise ise mingigi summa eest maha müüa.

Pangad võiksid võla katteks omandada Tere aktsiad  ja neid siis ise müüma hakata, ent ainuüksi mõte ajutiseltki piimatööstust juhtida toob pankuri laubale külma higi.

Kontserni majandusseisust saab aimu tunamullusest majandusaasta aruandest: võlgu oli 2014. aasta detsembri lõpus kokku üle 53 miljoni euro, sellest laene üle 36 miljoni ja võlgu ning ettemakseid rohkem kui 17 miljonit. Müügitulu oli aga ülemöödunud aastal üle 85 miljoni euro ja kasum 900 000 euro ringis. Terel oli tänavu 1. jaanuaril rohkem kui 800 000 euro suurune ajatatud maksuvõlg.

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles