Tallinnasse tulnud kaubalaevad on tühjemad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemerel opereeriv Vene kaubalaev NS Concorde.
Läänemerel opereeriv Vene kaubalaev NS Concorde. Foto: SCANPIX

Kuigi Tallinna Sadamat läbinud kaubalaevad arv oli mullusega samal tasemel, läbis sadamaid tänavu jaanuaris 7,7 protsenti vähem kaupa. 

Tallinna Sadama sadamaid läbis käesoleva aasta esimesel kuul 2,22 miljonit tonni kaupa, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7,7 protsenti väiksem tulemus. Jaanuaris sadamat külastanud kaubalaevade arv jäi aga mullusega samale tasemele, teatas sadam. 

Kaubagruppidest kasvas jaanuaris enim puistlasti maht, ehk 28,3 protsenti 238,6 tuhande tonnini. Ka segalasti maht oli mullusest 12,5 protsenti suurem kasvades 64,1 tuhande tonnini. Võrreldes möödunud aasta sama kuuga kasvas ka veeremite maht 5,4 protsenti 318,7 tuhande tonnini.

Suurima kaubagrupi vedellasti maht kahanes jaanuaris 15,3 protsenti 1460 tuhande tonnini. Sadamat läbinud konteinerite arv langes jaanuaris 11,3 protsenti 15 277 TEUni ning konteinerites veetud kaupade kogus jäi mullusega praktiliselt samale tasemele kasvades 0,8 protsenti 141 tuhande tonnini.

Jaanuaris külastasid Tallinna Sadama sadamaid kaubalaevad 151 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles