Danske puhaskasum kahanes mullu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki logo.
Danske Banki logo. Foto: SCANPIX

Danske Eesti üksuse puhaskasum kahanes mullu kümme protsenti 8,8 miljonile eurole võrreldes varasema aastaga.

Danske Bank Eesti juhataja Ivar Pae sõnul tulenes puhaskasumi vähenemine tõigast, et varasemate aastatega võrreldes vähendas Danske mullu vähem laenude allahindluste reservi.

Panga kogutulu kasvas mullu aastaga võrreldes 14 protsenti 20,4 miljoni euroni ja intressitulu 17 protsenti 15,2 miljoni euroni.

Äriettevõtetest klientide laenuportfell kasvas aastaga 193 miljoni euro võrra ehk 35 protsenti ning hoiuseportfell 257 miljoni euro võrra ehk 46 protsenti. Laenukahjumite reserv oli aasta lõpus 12,3 miljonit eurot.

«Aasta tagasi teatas Danske Bank otsusest ümber positsioneerida oma äritegevus Balti riikides, keskendudes siin edaspidi kohalike ja grupi äriklientide ning privaatpanganduse klientide teenindamisele. Viimase aasta jooksul on pank teinud oma sihtsegmentidele turu parimaid pakkumisi, mis kajastub ka ärimahtude kasvus,» ütles Pae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles