Lõuna-Aafrika Vabariik jäi jalgpalli MMiga kahjumisse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adidase logoga Jabulani pall, mida  kasutati suvisel jalgpalli MMil.
Adidase logoga Jabulani pall, mida kasutati suvisel jalgpalli MMil. Foto: SCANPIX

Suur kasu imagole, kuid veel suurem kaotus rahas: Lõuna-Aafrika suutis jalgpalli MMi käigus tagasi teenida vaid kümnendiku tehtud kulutustest.

Lõuna-Aafrika teenis võistlusega 323 miljonit naela, kuid kulutas sellele 3 miljardit. Enamus sellest läks staadiumite ja infrastruktuuri ehitamiseks, kirjutab The Telegraph.

Riik lootis, et saab turistidelt umbes 570 miljonit naela, kuid kuna võistlus ei meelitanud piisavalt palju inimesi kohale, jäi see eesmärk saavutatama.

Riigi turismiminister Marthinus van Schalwyk ütles, et üritusest võttis osa vaid 309 000 inimest, kuid oodati 450 000 jalgpallifänni.

Ootustele jäid alla ka Lõuna-Aafrika firmade kasumid. KPMG andmete kohaselt märkis vaid 22 protsenti 100st Aafrika suurimast firmast, et teenisid MMilt kasumit. Enne võistlust eeldas aga 45 protsenti kasumlikku äri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles