Enamik sakslasi pooldab endiselt eurot

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa vutifännid
Saksamaa vutifännid Foto: SCANPIX

Kuigi miljarditesse ulatuvad abipaketid kriisis euroala liikmetele on ühisraha kõikuma löönud, eelistab enamik sakslasi siiski eurot, selgus üleriigilisest uuringust.

Täna hommikul riigitelevisiooni hommikuprogrammis avalikustatud tulemuste kohaselt pooldab praegu 60 protsenti sakslastest eurot ning 36 protsenti on Saksa marga uuesti kasutuselevõtmise vastu, vahendab Der Spiegel.

Saksa marga poolt on enamasti madalama haridusega inimesed, kellest 49 protsenti eelistab vana raha. See-eest on kõrgema haridusega inimestest 80 protsenti endiselt marga vastu, vaatamata kriisile.

Küsitlus viidi läbi 7. ja 8. detsembril ning sellest võttis osa 1000 kodanikku.

Küsitluse kohaselt on 76 protsenti sakslastest oma era- ja tööeluga rahul. Üle 3000 eurot teenivad majapidamised olid sealhulgas eriti rahul (90 protsenti), keskmise sissetulekuga inimeste seas hakkas rahulolu protsent juba langema (78) ning madalama – alla 1500 euro - sissetulekuga inimeste juures veelgi (64 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles