Kaks Eesti firmat taas Euroopa parimate seas

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TaxiPali looja Raoul Järvis.
TaxiPali looja Raoul Järvis. Foto: TaxiPal.

Nädala alguses Düsseldorfi toimunud üle-Euroopalisel alustavate ettevõtete konkursil (European Venture Summit) pääsesid kaks Eesti firmat taas parimate sekka.


Eesti firmadest saatis edu TaxiPali ning Defendecit. TaxiPali näol on tegu ettevõttega, mis töötas välja mobiiltelefoni rakenduse, mille abil saab inimene tellida endale sobiva taksoteenuse. Sihikule on ettevõte võtnud just välisturud.

Defendec on aga välja töötanud traadita sensorite võrgutehnoloogia, mida saab kasutada erinevates eluvaldkondades. Näiteks on ettevõte alustanud koostööd piirivalveametiga, kes näeb sensorite kasutusele võtmises abi piiririkkumiste avastamisel.

TaxiPali looja Raoul Järvis märkis, et mõlemad ettevõtted pääsesid edasi 150 konkurendi seast. Järgmisel nädalal Barcelonas toimuvasse finaali jõudis kokku 25 ettevõtet, kellest üheksa on IT-valdkonna firmad.

Eesti alustavaid ettevõtteid on viimasel ajal saatnud rahvusvahelistel konkurssidel edu. Eelmisel nädalal tehti Innovate! 100 ürituste sarja raames teatavaks sada väljapaistvamat alustavat ettevõtet (startup’i) maailmas, kelle hulka jõudis ka kuus Eesti ettevõtet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles