Helenius: Eesti piimatööstusi ootab helge tulevik

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Investeerimispankur Joakim Heleniuse sõnul on Eesti piimatootmine tänu kunagistele valusatele reformidele efektiivsem kui ühelgi meie naaberriigil ning ees ootavad suurepärased võimalused.

ASi Trigon Capital juhi hinnangul on Eestis piima tootmine odavam kui põhjanaabrite juures ja meid ümbritsevad suured turud, eriti Venemaa, mis on maailma suurimaid piimatoodete importijaid, vahendab ERR Uudised.

«Eesti piimatööstuse ees seisavad suurepärased võimalused, kuid keskenduda tuleb tootlikkusele, kvaliteetsete piimatoodete efektiivsele ja odavale tootmisele,» selgitas Helenius põllumeeste keskliidu aastakonverentsil.

Eesti suurtootjate võimalus koidab Heleniuse hinnangul 2014. aastal, mil kaovad tootmiskvoodid Eesti piimale. «Tulevik on suurtootmiste päralt, Eesti on siin Skandinaaviast ja muust Euroopastki pikalt ees,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles