Eestlased on soojamaareiside eest valmis taas rohkem maksma

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estraveli turundusjuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul ostetakse tänavu keskmiselt 500 krooni kallimaid reisipakette kui mullu.
Estraveli turundusjuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul ostetakse tänavu keskmiselt 500 krooni kallimaid reisipakette kui mullu. Foto: Toomas Huik

Turismifirmade õnneks pole kahe tuntud reisikorraldaja suvine pankrot jätnud eestlaste mällu hoiatavat templit ning allesjäänud bürood müüvad tuusikuid talvistesse sihtkohtadesse täie hooga.

Eesti Turismifirmade Liidu president ja Reisieksperdi juht Sven Lõokene tunnistab, et suvised teated Travel Ini ja Toptoursi pankrotist mõjutasid tervet turismivaldkonda ning panid usalduse reisikorraldajate ja -büroode vastu kõikuma. «Kui inimesed kaotavad raha, on nad loomulikult pahased kogu turu peale,» selgitas ta.

Mäletatavasti jättis Toptours terve lennukitäie turiste Kreetale ja Türki kojupääsemist ootama. Kuigi kontoris istuvale inimesele ei tundu see ehk erilise piinana, siis mitmetel võõras riigis lõksus olijatel sai puhkuseraha otsa ning mure ja ebakindlus rõhusid meelt.

Sellegipoolest näib, et eestlased kaua ei kõhkle, ja nagu reisikorraldajad kinnitavad, käib talvehooaja müük täie hooga. Estraveli turundus- ja kommunikatsioonijuhi Mari-Liis Rüütsalu sõnul on märgata reisijate huvi kasvu ning see kajastub ka müüginumbrites.

«Muutumistendentsi näitab see, et tarbija on nõus rohkem maksma ja soovib paremat hotelli,» nentis ta. «Madalama otsa hinnad, mis ei paku ka suurt hotellielamust, enam nii atraktiivsed ei tundu, nagu see paaril eelneval aastal oli.»

Egiptus esikohal

Kui statistikaameti andmeil oli mullu keskmine puhkusereisi kulutus ühe inimese kohta veidi alla 7500 krooni, siis Rüütsalu sõnul müüakse praegu enamasti 500 krooni kallimaid pakette. Tõsi, 2008. aastal, mil kriis veel inimeste rahakotti ei mõjutanud, oli kulutus lausa 9500 krooni!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles