Hollande kutsus Obamat tühistama Kuuba kaubandusembargot

BNS
, '
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama (paremal) surub kätt Kuuba presidendil Raul Castrol mullukevadisel kohtumisel.
USA president Barack Obama (paremal) surub kätt Kuuba presidendil Raul Castrol mullukevadisel kohtumisel. Foto: © Jonathan Ernst / Reuters/Reuters

Prantsuse president François Hollande kutsus esmaspäeval Ühendriikide tühistama pool sajandit Kuuba suhtes kehtinud kaubandusembargot.

«President Obama ...peab, ja ta on seda ise öelnud, minema lõpuni ja tegema sellele külma sõja jäänukile lõpu,» ütles Hollande Pariisis pärast kohtumist Kuuba presidendi Raúl Castroga.

USA kehtestas Kuubale kaubandusembargo 1960. aastal pärast kommunistide võimuletulekut.

Castro alustas esmaspäeval esimest ametlikku visiiti mõnes Euroopa Liidu riigis pärast vennalt Fidelilt võimu ülevõtmist 2006. aastal.

Prantsusmaa on etendanud juhtrolli Kuuba taaslõimimises rahvusvahelisse kogukonda pärast seda, kui kommunistlik saareriik taastas mullu juulis poole sajandi pikkuse vaheaja järel USA-ga diplomaatilised suhted.

Hollande külastas läinud aasta mais Kuubat. Tegemist oli mõne lääneriigi esimese külaskäiguga Kuubale rohkem kui viie aastakümne vältel.

Washington on pärast suhete normaliseerimist Kuubaga tühistanud mõned Havannale kehtestatud piirangud, ent kaubandusembargo on kongressi vastuseisu tõttu endiselt jõus, ehkki Obama on lubanud selle tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles