Patendivaidlus Samsungiga lõppes Nokiale kehvasti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia peakontor Espoos.
Nokia peakontor Espoos. Foto: SCANPIX

Nokia teatel saavutati kokkulepe pikaleveninud patendivaidluses Samsungiga, kuid investorite arvates oli tulemus kehv - ettevõtte aktsia on Helsingi börsil üle kümne protsendi suuruses languses.

Nokia teatel tõstab patendidispuudi lõpp firma tehnoloogiadivisjoni mullust müügitulu 1,02 miljardi euroni, pea kaks korda enam kui aasta varem. Tänavu ootab Nokia tehnoloogiadivisjonilt aastast müügitulu 0,8 miljardit eurot, veidi vähem kui analüütikute prognoositud 0,9 miljardit.

«Olid ootused, et Nokia suudab oma patendiportfelliga rohkem teenida kui Ericsson,» rääkis Reutersile Nordea analüütik Sami Särkämies. «Tulemus seda ei toetanud. Nüüd vaadatakse prognoosid ümber.»

Nokia Rootsi rivaali Ericssoni prognoositud müügitulu patentidelt on aastas 1,2 miljardit eurot.

Nokia investorid reageerisid patendivaidluste lõppemise uudisele aktsiate müügiga. Täna lõunaks oli Nokia aktsia Helsingi börsil 10,9 protsenti langenud võrreldes eelmise nädala lõpuga. Samas Samsungi aktsia kauples täna üle protsendi plusspoolel.

Nokial on veel pooleli patendivaidlus teise Korea ettevõtte, LG-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles