Eesti suurimad maksumaksjad on aktsiisikauba müüjad

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste kütuseveok.
Neste kütuseveok. Foto: neste.ee

Maksu- ja tolliameti avaldatud andmete kohaselt olid mullu suurimad maksumaksjad ettevõtted Eestis oodatult aktsiisikauba müüjad. Edetabeli tipus on kütusemüüja Neste maksudeks makstud 161 miljoni euroga.

Nestele järgeb sotsiaalkindlustusamet 147 miljoni euroga, riigiasutusi võrdlusest välja jättes on ent teisel kohal tubakatoodete hulgimüüja Philip Morris Eesti 110 miljoni euroga.

Kümnest suurimast maksumaksjast ettevõttest on veel kolm kütuse hulgimüüjad ja aktsiisilao pidajad: Kroodi Terminal AS, Oiltanking Tallinn AS ja Tartu Terminal AS. veel mahuvad esikümnesse Swedbank ja Swedbank Liising, Eesti Telekom (nüüd Telia Eesti), Sanitex Estonia ja Maxima.

Tööjõumaksude suurim maksja oli Eestis mullu samuti oodatult sotsiaalkindlustusamet, millele järgnesid politsei- ja piirivalveamet ning kaitsevägi. Ettevõtetest oli tööjõumaksude tasumises esikohal Swedbank 24,7 miljoni euroga, pangale järgnesid Eesti Telekom ja Eesti Energia Kaevandused vastavalt 24,1 ja 23,4 miljoni euroga.

Maksuameti tööjõumaksude maksmise edetabelis pole arvestatud kogumispensioni- ja töötuskindlustusmakseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles