Maailma rikkuselt neljas inimene kaotas üleöö varandusest 6 miljardit dollarit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: SCANPIX

Internetikaubamaja Amazon tegevjuht ja asutaja Jeff Bezos kaotas ettevõtte aktsia odavnemise tõttu oma varanduse väärtusest üleöö 6 miljardit dollarit, kirjutab Business Insider.

Nimelt ei vastanud Amazoni äsja avalikustatud kvartalitulemused investorite ootustele ning ettevõtte aktsia hind odavnes börsil 631 dollarilt 578 dollarile.

Bezos omab kokku pea 84 miljonit Amazoni aktsiat, mis moodustavad ka lõviosa tema varandusest. Bloomberg hindab tema varanduse koguväärtuseks hetkel 52 miljardit dollarit, millega ta hoiab miljardäride edetabelis neljandat positsiooni. Eespool asuvad vaid tehnoloogiaettevõtja Bill Gates, rõivatööstur Amancio Ortega ja investor Warren Buffett.

Amazoni eelmise kalendriaasta viimase kvartali käive oli 35,7 miljardit dollarit, mis ületas küll ettevõtte enda prognoosi kahe miljardi dollariga, kuid jäi analüütikute pakutud keskmisele ennustusele napilt alla. Põhjuseks, miks aktsia hind tegi suure languse, oli aga oodatust poole väiksem kasum. Amazon kulutas jõuluhooajal oodatust rohkem transpordile ja kulleriteenustele ning kasumit teeniti iga aktsia kohta vaid ühe dollari, samas kui analüütikute pakutud näitajaks oli 1,56 dollarit aktsia kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles