USA majanduskasv pidurdus

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosteliin teleritehases Lõuna-Carolinas USAs. Tööstustellimuste maht kukkus USAs detsembris pooleteise aasta madalaimale tasemele, indekeerides majanduskasvu edasist pidurdumist.
Koosteliin teleritehases Lõuna-Carolinas USAs. Tööstustellimuste maht kukkus USAs detsembris pooleteise aasta madalaimale tasemele, indekeerides majanduskasvu edasist pidurdumist. Foto: Chris Keane / Reuters

USA majandus kasvas kaubandusministeeriumi teatel neljandas kvartalis 0,7 protsenti võrreldes aastataguse sama ajavahemikuga. Kolmanda kvartali kaheprotsendilise tõusuga võrreldes on riigi majanduskasv hoomatavalt pidurdunud.

USA majanduse aastakasv ulatus mullu 2,4 protsendini, samapalju kui aasta varem.

Madal naftahind pärsib endiselt naftafirmade investeeringuid; samas vähenes sisetarbimine seetõttu, et keskmisest pehmemad ilmad vähendasid tarbijate kulutusi küttele ja kütteseadmetele, teatas Reuters. Oma mõju kasvu aeglustumisele on ka tugeval dollaril, mis raskendab eksporti niigi nõudluse vähesuse all vaevleval maailmaturul.

Nii kvartali- kui ka aastakasv on analüütikute prognooside kohased.

Aasta esimeses kvartalis ootavad analüütikud majanduskasvu mõningast taastumiset 1,6 protsendi tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles