Helenius nimetas Eesti kõrgkoolide taset nõrgaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius.
Joakim Helenius. Foto: Liis Treimann

Ettevõtja Joakim Heleniuse sõnul värbab tema firma peamiselt Riiast ja rahvusvahelistest ülikoolidest tulnud inimesi, kuna Eesti kõrgharitud ei vasta nende vajadustele.

«Eestis ei ole piisavalt korraliku haridusega kogenud inimesi finantssektoris, eriti mis puudutab teenuste eksporti,» vahendab ERR Uudised Trigon Capitali omaniku sõnu tänaselt Reformierakonna korraldatud majanduskonverentsilt.

Heleniuse sõnul on näha, kuidas Eesti ülikoolides nõudmised langevad ning kõige targemad üliõpilased lähevad õppima välismaale, mistõttu kõrgharidust tuleks reformida ja seda mitte vaid äri alal, vaid ka teistes valdkondades.

Samas jagas Helenius Eesti kohta ka kiidusõnu – tema arvates on siinne telekommunikatsioon maailmas tasemel ning ettevõtlussõbralik keskkond on suur pluss.

Küll aga on meil probleeme usaldusväärsusega, leiab ettevõtja: «Vaatamata sellele, et Eesti kohta on palju positiivseid uudiseid, pole enamik inimesi Eestist kuulnud ja seos endise Nõukogude Liiduga, Balti riikidega, Ida-Euroopaga ei tõsta meie institutsiooni usaldusväärsust, kui üritame müüa finantsteenuseid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles