Ettevõte tahab ehituskeeluvööndis tuulikut püstitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulik
Tuulik Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vannitootja AS Balteco soovib oma Saarekülas asuva Luhina sadama puhkekoha juurde ehituskeeluvööndisse püstitada pukktuuliku.

«Ma olin tükk aega üllatunud, kui sellise sooviga üldse tuldi,» ütles Laimjala valla ehitus-majandusnõunik Ado Aus, kes oma sõnul pole siiani õieti aru saanud, milleks on sellesse kohta tarvis pukktuulikut, sest tegemist oleks sisuliselt butafooriaga, millel praktilist väärtust ei ole, kirjutas Saarte Hääl.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni looduskasutuse spetsialist Piret Lang ütles, et tuuliku asukohaks valitud paik asub lisaks ehituskeeluvööndile ka hoiu-alal.

Hoiuala elupaigatüüpi tuulik eeldatavasti ei kahjusta, kuid keeluvööndi vähendamiseks tuleb algatada detailplaneering ja põhjendada tuuliku hädavajalikkust.

AS Balteco juhataja Marko Pählapuu sõnul pärineb tuuliku ehitamise mõte Saaremaa tuulikuehitajalt Arne Maripuult, kelle hinnangul sobib tuulik Luhina neeme tippu visuaalselt väga hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles